[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1455629698534{margin-top: 0px !important;margin-bottom: 0px !important;border-top-width: 0px !important;border-bottom-width: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;background-color: #ffffff !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1455629718070{padding-top: 50px !important;padding-bottom: 50px !important;}”][vc_column_text]

Recensioner

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Utsedd till Årets svenska deckardebutant!

November 2016 

Bengt Eriksson, mångårig journalist inom populärkultur och flitig recensent av deckare och krim, har utsett Katinka Bille till Årets svenska deckardebutant!

Här är länken till hela recensionen https://deckarlogg.wordpress.com/2016/11/05/arets-svebnska-deckardebutant/[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]FullSizeRender (1)[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Första recensionen! Tidningen Bohusläningen den 22 mars 2016. Ur recensionen av Agneta Källberg: “Spänningen, inte bara över den försvunna Angela utan lika mycket de personliga relationerna, driver mig som läsare att vända blad efter blad. Så minst lika stor förtjänst ska Katinka Bille ha av sina miljöskildringar och personbeskrivningar, de är nästan nog i sig.“[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2”][vc_column_text]FullSizeRender (2)[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Andra recensionen! Lokaltidningen Stenungsund, Tjörn, Orust den 22 mars 2016. Erika Olofsson skriver: “Det är lätt att tycka om Diktaren. Den är välskriven, lättläst och för den med rötterna på Orust är igenkänningsfaktorn mycket stor.”[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]framsida-WEB[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Ur recension av Lena Jeppsson i DAST Magazine, tidskrift för underhållningslitteratur sedan 1968: “En bit in i läsningen började jag fundera: är det verkligen en debutant som skrivit denna roman? Språket är både poetiskt, klart och ibland rått, personteckningarna levande och miljöbeskrivningarna precisa. Det är klart – upplägget av historien är inte okänt. Flera kvinnliga författare från västkusten har använt temat försvunnet barn och tidsskiften mellan nu- och dåtid, men Bille gör det med spänst.

Länk till hela recensionen som var införd 20160327: http://www.dast.nu/recension/diktaren[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]artikel[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Ur recension av Kerstin Bergman i SmålandsPosten 160407:  “Bille är en stilsäker skribent, och det är ett nöje att läsa hennes fina prosa. Bilden av det gamla fiskarsamhället och dess invånare är inkännande ohc det bohuslänska landskapet gestaltas levande och målande. Berättelsen med alla de komplikationer som uppstår i kölvattnet av den flickans försvinnande är dessutom både spännande och välkonstruerad.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]fullsizerender[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Lördag 8 april. Borås tidning, Blekinge Läns tidning, Barometern, Ystads Allehanda, Kristianstadsbladet. Rena ketchupeffekten.

Måndag 11 april. Trelleborgs Allehanda. 

Onsdag 23 november. Göteborgs Posten[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]